Η Παιδοδοντίατρος

Η Δρ.Τίνα Ροϊνιώτη είναι εξειδικευμένη παιδοδοντίατρος. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, κατόπιν ειδικεύτηκε στη παιδοδοντία και παράλληλα απέκτησε τον τίτλο του Master’s in Dental Science στο Πανεπιστήμιο του Leeds της Αγγλίας. Τελειώνοντας τον κύκλο των μεταπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε ως επιμελήτρια Α’ για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Senior Dental Officer in Special Needs Patients) στο νοσοκομείο King’s του Λονδίνου.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, συνέχισε την εκπαίδευσή της αποκτώντας το Διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στο master’s, όσο και στην διδακτορική της διατριβή, ασχολήθηκε με μια ειδική ομάδα του παιδικού πληθυσμού που είναι τα παιδιά με ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη.

Παράλληλα με το ιδιωτικό της ιατρείο, συνεργάστηκε  με την στέγη για άτομα με νοητική υστέρηση (ΕΓΝΥΑ), όπως επίσης συνεργάζεται με το οικοτροφείο ‘Αγιος Νικόλαος’ για άτομα με αυτισμό και με την ‘Πόρτα Ανοιχτή’ της Ελληνικης Εταιρείας Προστασιας Σπαστικων, είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, και υπεύθυνη του παιδοδοντικού τμήματος και του τμήματος των ΑΜΕΑ του Οδοντιατρικού Κέντρου της Εθνικής Τράπεζας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ) όπου κ έχει οργανώσει το οδοντιατρικό χειρουργικό τμήμα στο ‘Υγείας Μέλαθρον’ για τα άτομα αυτά.